Severdigheter i Barcelona

Sagrada Familia , Antoni Gaudís uferdige mesterverk , er en av Barcelonas mest populære turistattraksjoner. Byggingen av denne kirken vil fortsette i minst et tiår , men det har allerede blitt Barcelonas viktigste landemerke. Selv om Sagrada Familia er langt fra ferdig , er det en bemerkelsesverdig kirke og vel verdt et besøk når du er i Barcelona. Du kan også besøke tårnene. En heis og en lang tur vil lede deg til toppen av et tårn hvor du har en fantastisk utsikt over Barcelona. Stigningen er ikke anbefalt for de med høydeskrekk eller for folk med klaustrofobi!

Sagrada Familia

La Rambla er den mest berømte gaten i Barcelona. Den brede bulevarden forbinder Placa de Catalunya – et travelt torg – med Columbus-monumentet og byens havneområde. Den ofte overfylte gaten er populær blant turister og lokalbefolkning. Den midtre delen av Rambla er gågate og avgrenset av trær . Kiosker, blomsterboder og gatekunstnere er i overflod her. Trafikk passerer på hver side av gågaten.

La-Rambla-barcelona

I sentrum av Barri Gòtic, i hjertet av Barcelona er byens gotiske katedral kjent som La Seu. Den første steinen av den nåværende kirken ble lagt i det 13. århundre, men katedralen ble ikke fullført før i begynnelsen av det 20. århundre. Hovedinngangen til kirken – voldsomt dekorert med statuer – minner om inngangene til de store franske katedralerne. Katedralen er kjent for sitt kloster fra det 14. århundre med en sentral gårdsplass omgitt av en praktfull gotisk Portico. Det er alltid 13 gjess på gårdsplassen . Hver gås representerer ett år i livet til martyr Santa Eulalia en ung jente som visstnok ble torturert til døde i det 4. århundre av romerne på grunn av sin religion. Klosteret inneholder også et lite museum med dyrebare liturgiske gjenstander.

laseu-barcelona

Parque de la Ciudadela er Barcelonas mest sentrale park. Parken inneholder en dyrehage, en innsjø, en stor fontene og flere museer. Det katalanske parlamentet holder til i en bygning i sentrum av parken. Den tretti hektar store parken danner en grønn oase nær alltid overfylt historiske sentrum av Barcelona. Parken er lagt ut pent med brede promenader, fargerike blomsterbed og mange palmer.

Det er mye å se her: fontener og skulpturer dekorerer parken mens flere interessante bygninger vil fange øyet til arkitekturinteresserte.

Parc-de-la-Ciutadella-Barcelona

Montjuïc er en bakke som ligger nær sentrum av Barcelona. Den har et stort antall attraksjoner, inkludert The Spanish Village, den magiske fontenen og MNAC – et av byens viktigste museer. Montjuïc er også hjemmet til Anella Olímpica (Den olympiske ring) som består av en rekke idrettsanlegg bygget til OL i 1992.

montjuic-barcelona

Park Güell er en av verdens mest spennende parker. Parkens fargerike hovedtrapp og fantasifulle paviljonger som ble designet av Antoni Gaudí ser ut som de hører hjemme i et eventyr.

Park-Guell

Casa Milà, kjent som La Pedrera, er den største sivile bygningen tegnet av Antoni Gaudí. Bygningen ble bygget mellom 1906 og 1910. Det var Gaudís siste verk før han viet seg til byggingen av Sagrada Família.

Casa Milà

Font Màgica eller “den magiske fontenen” er en stor fontene bygget i 1929. Når fontenen er aktiv endrer den hele tiden farge og form.

Font Màgica

Christopher Columbus monumentet ble bygget i 1888 til ære for den kjente oppdagelsesreisende og oppdageren av Amerika. Den består av en statue av Columbus står på en høy søyle. Den monumentale støpejernkolossen står i midten av Plaça de la Porta de Pau (Square of the Gate of Peace). Den er plassert på en pidestall overdådig dekorert med statuer. Statuen av Columbus på toppen av den seksti meter høye kolossenhar utsikt over havet fra sin opphøyde posisjon og er synlig på lang avstand.

Columbus_Monument

MNAC, National Art Museum of Catalonia er Barcelonas viktigste museum med kunstsamlinger som spenner fra middelalderen til det 20. århundre. Museet er særlig kjent for sin romanske og gotiske kunst.

MNAC