Se & gjøre i Barcelona

barcelona3

Barcelona er ikke Spanias hovedstad, men det er landets eneste virkelige verdensby. Innenfor Barcelonas bygrenser finnes i prinsippet hele verden, og definitivt alle dets fristelser.

En av de fineste og triveligste måtene å innlede et besøk i Barcelona på, er å dra opp til nattklubben Mirabé på Tibidabo tidlig på kvelden. Her opp fra høyden kan man mingle med byens velstående ungdom mens solen går ned i Middelhavet. Og når alle lysene i byen der nede tennes, føles det, der man står lent mot rekkverket på terrassen, som om man bokstavelig talt har byen liggende for sine føtter. Det er en følelse som har listet seg inn på langt viktigere personer enn meg.

Ifølge legenden var det her Djevelen fristet Jesus og tilbød ham herredømmet over hele verden. I dag er det vanskelig å tenke seg et bedre sted for den slags forførelseskunster. Barcelona har alltid vært et fristed, der så vel ulike politiske som seksuelle retninger har fått leve side ved side.

Og med det kompliserte katalanske kjøkkenets store gjennombrudd i gourmetverdenen, er byen også blitt et valfartssted for kvalitetssøkende fråtsere. Barcelona har alltid befunnet seg i hendelsenes sentrum, så vel i sammenheng med den spanske borgerkrigen som de siste tiårenes kanskje mest minneverdige olympiade, og den gang da en viss Christofer Columbus tok seg inn til byens havn etter å ha oppdaget Amerika.