Bankene anbefaler kredittkort på storbyferie

De fleste nordmenn eier ett eller flere kredittkort. Det mange ikke vet er at det er veldig lurt å bruke kredittkort på storbyferie i utlandet. Faktisk er kredittkortbruk i utlandet noe bankene anbefaler. Det er flere grunner til at det er lurt å bruke kredittkort på storbyferien. For det første gjør kredittkort det oversiktlig for deg å se hva du faktisk har brukt på feriereisen. På kredittkortfakturaen du får i etterkant får du full oversikt over ditt egen ferieforbruk.

Rentefri bruk

De fleste kredittkort gir deg muligheten til å bruke kreditten rentefritt i en periode. Dette kalles rentefrie dager. Kredittkortene gir ofte brukerne inntil 50 rentefrie dager, og i denne perioden låner du faktisk penger gratis. Betaler du ned kreditten du har brukt før rentene begynner å løpe, har derfor ikke kredittkortbruken kostet deg en krone. Dette er nyttig dersom ferien kom litt raskere enn du hadde budsjettert med.

Reiseforsikring inkludert

De fleste kredittkort i dag har også reiseforsikring inkludert i kortet. Reiseforsikringen aktiveres dersom du betaler minst halvparten av reisen din med kredittkortet, og gjelder for den enkelte reisen du har kjøpt. Ved å bruke den innebyggede reiseforsikringen på ditt kredittkort slipper du altså å kjøpe en vanlig reiseforsikring. Dette særlig praktisk for deg som bare har noen få reiser i løpet av året, og ikke vil binde deg til en helårs reiseforsikring.

Hvilke kredittkort som har innebygget reiseforsikring kan du blant annet finne oversikt over hos Låneportalen.

Bedre sikret mot kortmisbruk

Mange opplever at bankkortet blir misbrukt av uærlige personer mens de er på ferie. Kortsvindel i utlandet er et stort problem, og det er vanskelig å sikre deg 100 % mot slik svindel. Bruker du kredittkortet på storbyferien er det imidlertid ikke du, men banken, som taper penger dersom ulykken skulle være ute. Det er jo bankens kreditt som ligger på kredittkortet, og det er også banken som må ta tapet, med mindre du har opptrådt uaktsomt når du brukte kortet ditt. Du bør derfor alltid ha med deg kredittkort på storbyferie, og bruke dette som hovedkort mens du er i utlandet. Ditt vanlige debetkort, som er knyttet opp mot lønnskontoen din, bør du la ligge på hotellrommet som en backup